9 юни 2013 г.

... и с малко късмет - With some good fortune too :)

Привет на всички ярки слънца,

Благодаря ви, че не сте ме отписали съвсем след почти едномесечната ми тотална липса в блог пространството. Ужасно невъзпитано от моя страна. :)

През това време много ви се радвах, разбира се, и с голямо удоволствие ви посещавах рано сутрин или късно вечер. Страхотни неща показвахте, както винаги и вдъхновявахте деня ми.

А, тя моята работа - хубава работа, ама работа. Така се "озорих" да бъде всичко ок, че май позаплетох конците още по-здраво. Ноо, карай да върви, някои неща просто си искат повечко време.

Покрай целия нововъзвърнат здрав и всеобвземащ стрес съвсем забравих какви хубави неща си бях обещала - какво трябва и какво не.
Вчера обаче се сетих какво ми е липсвало ужасно много и най-сетне приседнах в любимото кътче и извадих ножиците и лепилото. И днес преди няколко часа се появи това:


Преди всичко се извинявам за ужасните снимки, ноо освен че си нямам принтер, си нямам и фотоапарат и го карам на телефонна радост. Но, каквото такова. Ще трябва да ми повярвате на честна дума, че на живо показваното тук изглежда много по-добре. :)))


А, това, което ви показвам е една интерпретация на японска градина, която парченце по парченце ми се събираше в главата в продължение на достатъчно дълго време.
Една скорошна уникално вдъхновяваща и много весела среща с някои от вас обаче ми даде необходимата искра и - ето на, всичко се сглоби някак си. Благодаря ви :))).
 Красивият печат е Cherry Blossom от Saturated Canary, в който се влюбих от пръв поглед и, който стана една от най-дългоочакваните ми поръчки от UK.
За фон на тази хубавица си избрах един от прекрасните листове на Graphic 45-Bird Song. Тези двустранни хартии са толкова красиви, че душа не ми даде да скрия коя да е от двете страни. Така - самата хартия стана задната основа на моята картичка. А за предната - използвах последния си лист структурен картон с различна сърцевина. За да има устойчивост странната ми композиция, използвах бамбукови пръчици, които залепих на няколко места и ето, че се получи добре, та даже и интересно.  За панделката... Ами оказа се, че нямам точно такъв цвят и точно такава ширина, от които имах нужда. За това си измъкнах една мнооого (повече от 10тина години) стара сатенена панделка цвят шампанско (не съм сигурна естествен или придобит :))) и си я оцветих с копиците, така че се получи желания нюанс.

 Като взех да решавам как и къде да застане картинката отново не можах да и намеря статично място и за това я виждате да си виси свободно. Това пък се оказа полезно, защото автоматично гръбчето стана мястото за оставяне на посланието за получателя.
И, ура, хубавата хартия бе запазена в абсолютна ненарушена цялост. :)
Разбира се, има и клонки черешов цвят, както на "решетката", така и в картинката, а и на гърба.
 За финал си направих една декоративна игла с идеята да прилича поне малко на едно от онези бижута, които се закичват в огромните традиционни прически, сещате се.

Ами, май е това относно направата. А за вдъхновението - ами Мър-Мяуско е, пътешественическо едно такова :)))

Подарявам ви от сърце един поздрав с тази тематична стара, но безкрайно красива песен и клип към нея:



Джиджка, реших и при теб в твоята Почерпка да дойда на гости с тази целуващата мома. Поздрави :)))


Предизвикателства/Challenges:

Забавлятелство Двадесето: "Около света за 80 дни"

Картичкофурийско предизвикателство 172 " Дърво "

613 Avenue Create: CHALLENGE #23 - Anything Goes /Optional Twist - CELEBRATIONS

Allsorts Challenges:Week 210 - In the Garden

Crafts and Me Challenge 136 - Something Old (a really old ribbon, which I've painted with my copics for this project :)))

Deep Ocean Challenge #53 For a Girl

Papertake Weekly Anything Goes

A and T Emerald Faeries Challenge #44 - Dies/Punches

Creative Card Crew Challenge 37 Punches/Dies

Bearly Mine Challenge #89 Dies and/or Punches

Simon Says Stamp and Show: Brought to you by the letter "S" (stamping and sakura)

Tok Bobok: Anything Goes

57 коментара:

  1. Beautiful colours and image, thanks so much for sharing with us at Allsorts this week.

    B x

    ОтговорИзтриване
  2. Много е красива, Петя! Особено ме впечатлиха решетката и иглата, Страшно идейно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Били, радвам се, че ти е харесала така :)ххх

      Изтриване
  3. Едно завръщане в типично твой стил, с гръм и трясък, безкрайно много нежност,красота, оригинални идеи и съвършено изпълнение. Има ли смисъл да казвам колко ме впечатли твоята прекрасна мъничка висяща японка? Дори и лошите телефонни снимки не са успели да скрият нейното очарование и финес. Радвам се ужасно да те видя тук отново, липсват ми твоите картички - вдъхновения

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз също се радвам да съм тук отново и дано все по-често. Благодаря ти ейййй толкова много за всичкото хубаво казано :)ххх

      Изтриване
  4. Уникална е шМи! Просто фантастична!

    ОтговорИзтриване
  5. Beautifully done! Thanks so much for sharing this wonderful project with us at 613 Avenue Create!
    Hugz,
    Chana, Owner

    ОтговорИзтриване
  6. Добре си ми дошла, мила ми фурийке! <3 Катето е права... мине-не мине току се появиш с гръм и трясък в блог пространството с някакъв фантастичен, изумителен, измислен до последния детайл проект и ни зашеметиш всичките! <3 :D ...и този е такъв! :-* Има защо да отсъстваш по 1 месец... аз за по-малко от месец не си представям как се измисля такъв шедьовър! ;)
    шМи, много ти благодаря, че уважи и моята игра и се включи в почерпката! ХОХО

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тутка съм аз. Докато се накумя, натъкмя...
      Но пък се радвам безкрайно, че все пак успявам да ви усмихна отново, макар и по-на рядко. Благодаря ти за хубавите думи :)ххх

      Изтриване
  7. This looks lovely and thanks for joining my challenge this week over at Allsorts
    x catherine

    ОтговорИзтриване
  8. Еха,разкошна е !!!:) Страхотна и нестандартна идея :) Бравооо !!! :)ххх

    ОтговорИзтриване
  9. Добре дошла отново в блог и креатив пространството! Великолепна японска картина си сътворила, прекрасна идея, страхотни цветове... Всичко много ми харесва, изпипано, обмислено и направено по уникален начин!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много благодаря. Удоволствие е да съм с вас отново, Вале :)ххх

      Изтриване
  10. Очарователно и много идейно! Много харесвам красивите цветове и как всички детайли са си точно на мястото:)
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много, мила, радвам се, че прие поканата на моята японска градинка и ти е харесало :)ххх

      Изтриване
  11. Ехааа - жестока! И определено си прилича на бижу това отгоре - ама точно на бижу! Страхотна композиция и изпълнение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце за високата оценка и хубавите думи :)ххх

      Изтриване
  12. Fabulous project, with so many awesome details to adore! sss

    ОтговорИзтриване
  13. Ето я значи, вече!!! Страхотно е всичко - и раздвижена и красива и всичко може да се види (и на мен много ми свиди, когато крия части от красотата на хартии и елементи - затова го отбелязвам специално)! Браво!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хих, благодаря ти много, милa, знам аз, че все някой ще разбере моята драма с дизайнерските хартии. :)ххх

      Изтриване
  14. Eee, страхотна е! Много нежна и изящна!
    А както си я измайсторила няма никакъв шанс да направя моята японска картичка.Може бу след половин година, като позабравят твоята :)
    Поздрави и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, Кали, но не съм съгласна. На дъжда те изкарах, по никое време, таз мома не бива да я караш да чака повече. :)
      Това му е хубавото на нашето хоби - уж едно и също нещо, а се преражда отново и отново толкова различно в ръцете на всяка от нас. Такааа, че ще я чакам съвсем скоро черешовата чаровница да ме нацелува и от твоето вълшебно местенце. Топли поздрави :)ххх

      Изтриване
  15. Ех ,че хубава японска градинка и при това с цяла срамежлива Японка:)))Браво мила!И не забравяй обещанията които си си дала-важно е да знаеш!Поздрави и от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Снеже, за хубавите и насърчителни думички :)ххх

      Изтриване
  16. So gorgeous, a wonderful design, thanks for joining us at Allsorts this week, xxxx

    ОтговорИзтриване
  17. Ей, привет, Петито... Чудех се какво да напиша, защото то всичко е написано от момичетата... Ама то такова замайване получих, че не мога да мисля. Направо се появяваш като торнадо, завърташ ни и ни държи сито даже и след месец. Много ни липсваш, обаче няма да ти се караме, защото с тези прекрасности успяваш да ни умилостивиш. Целувки! Безупречна работа и уникален резултат!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, ти, Роси? Вдъхновяваща и неспирна, пълна с идеи, красиви творения и добра дума за всеки. Благодаря от сърце. Имаме несвършена работа, която трябва съвсем скоро да оправим, нали? :)ххх

      Изтриване
    2. Няма да се притесняваш. Всички графици ще нагоним :* :)

      Изтриване
  18. Прекрасен проект! Нестандартен и оригинален! Типично в твой стил ! Поздравления мила :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много, Ванче, за милите думи :)ххх

      Изтриване
  19. Wow what a fabulous card! Love all of your details. Thanks so much for playing along with us this week at the Creative Card Crew.
    Denise

    ОтговорИзтриване
  20. Леле, каква прелест съм пропуснала! Мила, Шми, заповядай ми на гости с този шедьовър! Думите са малко, за да опиша уникалността и красотата на проекта ти! Шапка ти свалям за таланта, който имаш!!! Гуш от мен и се надявам да те виждам и чета по-често.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много, мила Тони, вече съм и при теб. Дано се събера по-качествено и изтрия и малкото мързел, дето ме е полазил напоследък :)ххх

      Изтриване
  21. Поредната уникална, измислена, оригинална и раздвижена картичка, каквито само ти ги умееш! :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, вълшебна Бо, за красивите думи :)ххх

      Изтриване
  22. С кеф се наслаждавам на твоите измислици, Шми! Отново оригинална и красива идея!
    Разбирам драмата ти с дизайнерските хартии, имам няколко листа, които не ги използвам точно защото и 2-те страни са страшно красиви и сърце не ми дава да скрия, която и да е от 2-те.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха-ха, Магс, "измислици" е перфектно определение за моите щуротии наистина. Точно така и сама си ги наричам. А, да, с хартиите е мноооого трудно, но пък ей на, изскачат решения :)ххх

      Изтриване
  23. Wow, this card look so great. Love the framed design. Very creative! Thanks for linking your project at our neighborhood---613 Avenue Create. God bless!

    JO ANN
    http://jatterburycreations.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  24. Beautiful!

    Thanks for joining us at Creative Card Crew.

    Mari

    ОтговорИзтриване
  25. Пете, страхотен Човек си! Сътвореното от теб - също! Щастлива съм, че те познавам! Ти и твоите проекти носят изключителен оптимизъм и настроение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Марианка, за много милите думи. Страшно се радвам, че по някакъв начин съм донесла нещо хубаво за теб, в която също открих един усмихнат оптимист :)ххх

      Изтриване
  26. OMG! Love it to bits!!
    Fantastic design and colouring!!
    Thanks for sharing your amazing creation with us at Deep Ocean Challenge!!!
    Hugs, Tina

    ОтговорИзтриване
  27. Пете, Пете, уникалните ти хрумки и най-вече перфектното изпълнение ме правят голям фен на твоите картички. Всеки път се чудя кое,откъде ще изкочи и ще се завърти:-) Харесвам различното, нестандартното и креативното. И много те моля, малко по-честичко да публикуваи красоти и усмивки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце, усмихната Ани. Там е работата, че докато ми се избистри някоя нова идея в главата понякога минава доооста време. А пък трудно правя нещо между другото. Сега да си призная малко се поозорих с работата и поналегналия ме мързел за друго, но ще се постарая да слушам шарените си "гласове" по-често :)ххх

      Изтриване