11 януари 2015 г.

Микс медия и оцапани до уши ръце :)ххх

Мило дневниче,

Денят е 29 януари 2014 г., а от снощи реших, че това което първоначално мислих да и подаря още за Коледа, не е достатъчно, някак не става... не е пълно. Застанах под мини баскетболния кош вкъщи в очакване при поредния кош, отбелязан от някой от синовете ми, току виж ме осенила блестящата идея (нали се сещаш, както при Нютон с ябълката). Само дето, на моите хич не им се играеше баскет точно в нужния момент. Останах си само с концепцията за блестяща идея. Чакай, блестяща...идея! Блестяща, ярка, от сърце - като нея самата... Ами да, това е!

Така започна историята на това, което ще ви покажа днес.
Трудно е да впечатлиш един толкова взискателен ум и богат вкус. А при Кат са в постоянна регенерация, нали знаете. Не, не го разбирайте никак погрешно. Тя ще хареса всичко цветно (за предпочитане в розово), ще оцени силно жеста, ще те похвали за оцветяването и наджвъканите джвъчки и наистина ще е така, ще го мисли. Но, нее. Някак не е достатъчно. Не можете да си представите каква става, когато наистина се впечатли от нещо. Все едно презареждате ядрото на Земята и то дава на света съвсем нова сила и облик. И при нея е така - заискрява с почти осезаема аура, вдъхновява се, идват и още милион и една идеи, запретва ръкави за нови газилион експерименти с какво ли не.

Ето това, пък, беше целта. Искрено се надявам да мога да сложа голям знак "тикнато" в поле "постигнато".

Микс медия и оцапани до уши ръце.
Честита Нова Година, креативен свят!

 Да, направих и кутия. Дървена, със сърце. С много цветя, метални, дървени, пластмасови и т.н. елементи от всякакъв тип и произход, грунд, спрейове, вакси, бои, кракъли, много стенсили, релефни пасти, много много техники, въобще луда работа (за мен, де).
 И велико чакане, сушене и съхнене между отделните слоеве... От де го взех това търпение и аз не знам. :)

 За спрейовете (в този случай 3 нюанса на Distress  Spray Stains на Tim Holtz и два нюанса синьо или тюркоаз - Dylusions на прекрасната Dyan Reaveley) може би ще добавя две три думи в една предстояща статия в Картишока :))


 Наистина много и различни материали за всяка от страните и изгледите на кутията.

 А в нея, освен един отдавна плануван подарък, който си стой мирно в тишуто отдолу, има и една "сърдечна" картичка. Особеното и е, че се роди между другото. Така, де, не беше планувано дете...
Е да, ама точно за това стана точно, както ми се искаше. Първоначално си мислех само за свещичката да сложа, тази свещичка, от която тръгна цялата концепция.
Но не беше пълно, исках да си има нещо като поставка. Ама сега, къде ти само поставка, а къде ще си напиша пожеланията. Така се получи картичката със заврантулести печати, перфектни перли, брокатени бои, кракъл и сух прозрачен брокат, отразяващ светлината в прекрасни преливащи цветове, Dream и неговата повелителка и разбира се - цветя в нетрадиционни цветове в унисон с бронзово-тюркоазената концепция.
 Много съжалявам, че няма как да видите точно малките ефекти, които се появяват със запалването на свещичката вътре в кутията, но можете да си ги представите, нали?
 И накрая - гордея се с пликчето, което намерих купешки. Почти напълно удовлетвори желанието ми за завършеност ( и ми спести ръчната му направа :))
 Ами това е. Надявам се можете да ме познаете макар и здраво изцапана (все още:))).  Удоволствието бе изцяло мое.

Целувки и пожелания за все повече и по-топли слънчеви дни.
shMe :)xxx

Предизвикателства/Challenges:
http://www.themirrorcrack1d.blogspot.co.uk/2015/01/05-stencils-and-design-team-called.html
http://cardsaddicted.blogspot.com/2014/12/248.html
http://avenue613.blogspot.com/2015/01/challenge-106-2nd-annual-block-party.html?showComment=1420986543676#c774458486730397019
http://bunnyzoescrafts.blogspot.co.uk/2014/12/december-challenge-buttons.html
http://www.simonsaysstampblog.com/mondaychallenge/?p=2322
http://corrosivechallengesbyjanet.blogspot.com/2015/01/challenge-215-shiny-and-new.html
http://citycrafter.blogspot.com/2015/01/city-crafter-challenge-blog-week-243.html (my burlap is there...just a bit altered)
http://cardmaniachallenges.blogspot.com/2015/01/cmc64-make-it-sparkle.html
http://divasbydesignchallenge.blogspot.com/2014/12/dec-17th-team-b-anything-goes.html
http://crazychallenge.blogspot.com/2015/01/cch-188-buttons.html
http://notjustcardschallenges.blogspot.com/2015/01/challenge-10.html


30 коментара:

  1. Ох, прекрасна е ! И някак си ми се искаше да видя засиялата Кат, когато я получи - наистина ще си струва. А колко отдавна ми се иска да имам времетио и най-вече търпението да направя нещо такова. Все гледам и гледам клипчета и все не се пристрашавам,защото не съм сигурна ,че ще се получи нещо заслужаващо показване. А при теб се е получило на "n''-та степен. Невероятни детайли,релефи цветове!

    ОтговорИзтриване
  2. Честита ,благодатна Нова Година!!! Впечатляващ резултат от "мацането"!!! Продължавай да заставаш под коша, явно има ефект! :)

    ОтговорИзтриване
  3. This is beautifu! I love the colors and the amazing textures! The composition is so tight...you did a fabulous job with this! Your eye for detail is spot on!! Thanks for leaving this on our front porch here at 613 Avenue Create!
    Hugz,
    Chana Malkah, Owner

    ОтговорИзтриване
  4. Ехаааа, браво, Пете!
    Прегръдки!
    Ирена

    ОтговорИзтриване
  5. Уникално пленителна.... Ще я сънувам довечера ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Намъквам се тук за да кажа.
    Дори не можете да си представите този разкош - снимките не улавят нюанси, блясък, светлина, грапавината под пръстите, усещането да щракаш закопчалката на капака и да надникваш вътре, където те чака свещичка, фея и куп цветя върху сърце. Обичам многополастови проекти, където всеки път като го погледнеш и виждаш нещо ново скрито. За стила няма нужда да споменавам - любим ми е, но аз самата нямам търпение да се заема с толкова трудоемко нещо.
    И не е вярно, че съм претензиозна - просто обожавам, когато някой влага сърце и душа в проектите си, а тук е така. Голямо Благодаря, шМи

    ОтговорИзтриване
  7. This box took my breath away...it's GORGEOUS!!!!!!!! I guess it took you a lot of time, effort and attention to create this gem but it really shows off. It absolutely fabulous. Wow!
    Thanks for joining us at CCCB this week! Good to have you with us!

    ОтговорИзтриване
  8. Бях се засилила да си лягам и като дойдох да изключа компютъра видях нещо, което ще ме държи будна доста дълго! Отдавна въздишам по този стил, но едва ли скоро ще се осмеля да пипна нещо такова. Ти, обаче ми разби всички представи за микс медия с тази кутия. Съвършена, уникална!!! Дори не мога да си представя колко много труд си вложила в нея. Това, в което съм сигурна е, че си я правила с толкова много желания и любов! Завиждам ти, Кат! Браво, Петя!

    ОтговорИзтриване
  9. Beautiful! The texture is wonderful. Thanks for sharing with us this week for the Simon Says Stamp Monday Challenge.
    ~Michelle
    http://www.michellezerull.blogspot.comThanks for sharing your project with us this week for the Simon Says Stamp Monday Challenge.
    ~Michelle
    http://www.michellezerull.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  10. Wow, so amazing! I love everything about your creation! Thanks for playing along with us at The Corrosive Challenge Blog! Hugs!

    ОтговорИзтриване
  11. Изглежда зашеметяващо! Съвсем съм склонна да вярвам на Кат, че снимките не могат да покажат всичко, което се вижда и усеща на живо - не че не са ти хубави снимките - просто няма как.
    Ама като гледам датите... наистина ли отне почти година? :-)
    Голям кеф е да се надникне при теб!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Beautyful. Thanks for joining us in Card Mania Challenges

    ОтговорИзтриване
  13. Истински шедьовър си създала, шМи! Като приказка наяве! Великолепно се е получило!

    ОтговорИзтриване
  14. За много години, шМи! :)
    Възхитена съм...ммм, не, малко е да се каже, но не намирам по-точна дума. Завиждам на Кат, че е и в любимото ми цветово съчетание. Кутията е уникална просто!

    ОтговорИзтриване
  15. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  16. Колко бързо се засилих вчера да коментирам,че даже не съм забелязала,че си я включила в моето предизвикателство при Картичкофуриите! Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  17. Absolutely Beautiful! Thank you for sharing with us over at The Mirror Crack'd. xo

    ОтговорИзтриване
  18. Absolutely gorgeous ... Thanks for joining us at Divas by Design for our last challenge .
    Wendy xx

    ОтговорИзтриване
  19. Уаууу, това е едно от най-красивите и изпипани неща, които съм виждала. Ти си повече от творец. Създала си безценно бижу, Кат е повече от щастливка :)

    ОтговорИзтриване
  20. Very impressive and beautiful heart box inside. Perfect colors. Everything impresses me.
    Regards,
    Bozena

    ОтговорИзтриване
  21. Lovely creation! Thanks for joining us at The Crazy Challenges.
    /Pillan

    ОтговорИзтриване
  22. Прелест, шМи! Видях я преди не знам колко време, още в деня, в който я публикува и така и не стигна времето да напиша дъъългия си коментар. :) Страхотен, вълнуващ, многопластов, пленителен, бляскав проект... какво винаги! :) <3 Както е казала Кат, сигурно и 1/4 от прелестта на проекта не може да се отрази със снимки, но това което виждам, е истинска наслада за окото! Влюбих се в комбинацията от тюркоаз и злато! <3

    ОтговорИзтриване
  23. Не знам дали ще кажа нещо по- различно от останалите и дали изобщо да търся несъществуващи думи, които да опишат възторга ми от таланта ти и от сътвореното от теб! Затова ще използвам само една - РЕСПЕКТ! Благодаря ти ,че сподели тази уникална красота с нас в Card Mania Challendges.

    ОтговорИзтриване
  24. Страхотна кутия!!!Взирам се сигурно 15 минути да разгледам многото детайли и в опит да разгадая кое как се е получило :) Страшно много ми хареса

    ОтговорИзтриване
  25. This is just stunning! I love all the amazing detail, and the way you can peek inside to the beauties within through the gorgeous filigree heart in the lid is fabulous!

    Thank you so much for sharing your talent with us

    Lin
    The Mirror Crack'd

    ОтговорИзтриване
  26. Този месец беше толкова динамичен и зает за мен, че сега като виждам какви неща съм изпуснала...от 15 минути стоя и разглеждам снимките, въздишайки! Прелест, красота, класа, стил...шМи! За мен е истинско удоволствие да намина през твоето местенце и да се полюбувам на поредната красота. Тази, обаче, надминава всичко досега. Моите адмирации! На Кат мога да кажа, честито и да й се накарам, че не се е похвалила досега с нея :). А на себе си пожелавам някой ден, като порасна, да направя mixed media, поне на 1/100 от тази. Този стил е толкова пленяващ, необятен и неповторим, че се надявам някой ден да сътворя нещо, което да не ме е срам да покажа :)

    ОтговорИзтриване
  27. Wow! Beautiful colouring and details on this box!!! Love the blue and copper combination.

    ОтговорИзтриване
  28. Ах, шМи... Уникално въздействаща и замечтаваща кутия си създала! Имах щастието да я видя наживо и да я докосна...Наистина личи колко много си вложила в нея - и сърце, и старание, и труд! Направо си се надминала този път! <3 ХХХ

    ОтговорИзтриване