25 септември 2015 г.

Албум от шоплъка

Здравейте прекрасни,

Ако си мислите, че леля ви нищо не подхваща и за това местенцето и тъне в прах, грешите. Толкова много мат'риал съм насъбрала, че съвсем честно мога да учудя освен себе си и тези, дето се водят "хроникьори" на моята работа ;). Но не ми се пише, а и честно казано напоследък не ми се и споделяше по хиляди причини. Но всичко си има начало и край. Така и днешната ми история.

Шопкиня съм. Три-четвърти от мен са шесто поколение шопи иии, да, имам си иедна четвърт болярска кръв - те така за разкош. Това е друга история обаче.

Помолиха ме да направя "народен", "етно", "традиционен" албум. По възможност - нищо засукано и съвсем простичък. Сватбата щеше да е в народен стил, с носии и всичките му традиции... Шопската ми душа запя. И така, пеейки, песента сама си кацна за център на корицата. После един по един накацаха и символите по него - и плодородие, и здрави дечица, и мартеничката, и сръчните ръце на баба, шевицата...
Използвах доста естествени материали, а страниците... е страниците и те са от шоплъка. Да са живи и здрави тези, които са съхранили народната красота през годините. Всяка страничка джобче от албумчето е специфична българска шевица (показвам няколко, за да придобиете представа).

Още веднъж - наздраве на младоженците! Искрено се надявам да са останали доволни. Аз със сигурност - да, след направата не това предизвикателно за мен изделие ;).

Въпросната сватба беше на 29 август. От този ден имам да ви показвам още мноого неща... за други сватби. За това - стойте на канала -
следва продължение... :)С обич:
shMe :)xxx

3 коментара:

  1. Що ли се разпознавам в първия абзац? Ми така де, стига мързелува, показвай по-често красотите дето ги правиш и ние да изплакнем по едно око. Този албум съм го виждала и на живо и мога само да кажа, че снимките не успяват да уловят част от очарованието му, от старовремското му излъчване и чар!

    ОтговорИзтриване
  2. Истинска красота! Една същинска етно перла! :) И аз бях видяла снимки на този страхотен албум и бях пленена от пръв поглед. А съм сигурна, че на живо е още по-впечатляващ! Прекрасно изпълнение, шМи! <3 Искам по-често да даваш публичност на красотите, които твориш. :) Не забравяй, че някои се учим от теб. <3

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, прекрасен е! Дали и аз да не си попея...ама само на ум, че ще се разбягат гаргите.

    ОтговорИзтриване