24 януари 2013 г.

Ииихаа :) The joyful rythm! :)

Добър вечер, творящи магьосници,

Днес съм сготвила по рецепта. Ооо, да точно тази на прекрасната Диляна при Катичкофуриите, за която рецепта безкрайно благодаря. Донесе ми няколко часа вълнение от най-хубавия вид :) Благодаря за вдъхновението, Ди, и за всички хубави неща, които си направила още преди години, правиш сега и съм сигурна, че ще сториш и в бъдеще за хората.

Та, ето я и нея. Запознайте се с Kaydance, сътворена от Елизабет Бел за Whimsy Stamps. Тази малка красавица затанцува във веселия си ритъм във въображението ми още в първия момент, в който я зърнах. За това и моят избор за картинката от рецептата се падна на нея.


Да си дойдем на ... копчетата. Nana ни показа преди време нещо подобно с прозрачни камъчета. Е, аз заложих на големи прости прозрачни копчета. Надписах си ги с каквото ми се стори подходящо и си спестих надписът като допълнителен елемент от рецептата :)))


Като сме на "копчета" не мога да се сдържа да не ви вметна нещо, което винаги ме е забавлявало. Но, не и горката ми сестричка. Милата ми тя от съвсем малка има рядката фобия - Koumpounophobia, или со кратце - фобия от копчета. М, да - риза при нея не можеше да се види до съвсем скоро. Напоследък обаче много здраво се е стегнала и освен откровената погнуса, която изпитва към пипането им, вече някои "форми" на това любимо мое нещо пробиват своя път до гардероба и :))) Сиси, не се сърди, знаеш кооолко те обичам:)


Оцветената картинка някак не ми стигаше, въпреки различните средства, които ползвах при оцветяването. И за това се заиграх. Освен, че я сложих в "пукнато стъкло", докато правех ембосинга със заетото (мерси, Миме) количество прозрачна пудра, пръснах и няколко зрънца черна и златна пудра. Разтопените черни зрънца някак си ми се искаше да внесат чувството за "dust in the wind" или просто по-зрелищно замазване на картинката:))) Златната може да се види като "вграден glitter ефект" на последната снимка на шапката на Kaydance.


На лицето си "уших" едно quilted одеало, а вътре заложих на цял лист прекрасна хартия с малко туй-онуй натъкмяване :). Използвах хартии главно от страхотното блокче на Prima - Zephyr, а точковите парчета са ми остатъци от блокче на ММЕ.


По рецептата на Диляна трябваше да сложа и два машинно изрязани елемента. Аз си избрах прекрасната разлистена рамка на Leane Creatief и един заврънтулест дантелест мотив на Joy Crafts.
Моята добавка е букетчето сини розички, което може да се брои или като едно, или три, но май при всяко положение няма да загорим манджата.


И, за да не бърборя повече - изпращам Kaydance при своята вдъхновителка в:

Картичкофурийско предизвикателство 152 - Предизвикателство по рецепта

Също така my leafy and zig-zag edges може и да намерят място при Whimsy Stamps Inspirations Challenges в тяхното Challenge 55 - Fancy Edges Monthly Challenge

Влкючвам се и тук, в един прекрасен клуб на оцветяващите :) - Copic Marker Europe - #13 Anything goes with copic markers

И в крайна сметка - I tied up all my loose ends - и влизам при Papertake Weekly Challenge и тяхното Tie Up Your Loose Ends :)


Желая лека нощ, добро утро и прекрасен ден на всички вас! Благодаря, че се отбихте :)

14 коментара:

  1. Голяма е сладуранка тази южнячка, оцветена е чудесно! Харесват ми и шевовете :) Успех в предизвикателствата!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна картичка! Носи свежест, настроение, усмивки - грабна ме от пръв поглед.

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна картичка, шМи!!! <3 Девойката ми напомни на главната героиня на един филм - "Coyote ugly"... :)
    Страхотно оцветяване и много яка идея със "запрашаването" с ембосинг пудрите! :) А quilted background-ите сигурно никога няма да ми омръзнат, обожавам ги, а твоя е перфектно изпълнен и цветово съчетан! :) Поздравления и успех в предизвикателствата!

    ОтговорИзтриване
  4. Мили момичета, от сърце ви благодаря за прекрасните думи. Толкова много ме зарадваха вашите положителни коментари. Бъдете много здрави и намирайте вдъхновение във всичко добро край нас.

    Целувки

    ОтговорИзтриване
  5. Много е симпатична, браво!!!!:)))))

    ОтговорИзтриване
  6. А и не се сърдя, знам, че съм откачалка, но не съм единствената:))))))))))))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Единствена по рода си. Това си ти,Сиси, колкото и далече да отидеш:)ххх

      Изтриване
  7. Разбирам защо те е грабнала тази малка девойка още от първия поглед... прекрасна е! Толкова весела и заредена с толкова много емоция! Много ми хареса как си направила копчетата и фона, прекрасна идея!

    Гуш
    Ем

    ОтговорИзтриване
  8. Уау, страхотна е!!! Остави ме без думи! Цветовете са толкова пъстри и богати (точно както аз ги обичам), а всички добавки са перфектно подбрани :-) Виждам, че и двете снимаме на един и същи фон, макар че моят крещи за смяна :-D Благодаря ти много за тази прекрасна картичка и за участието в моето предизвикателство при Картичкофурии :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за страхотния коментар - истинска награда за мен :)

      Изтриване
  9. Прелестна е! Всичко е изпипано до последния детайл! Гали окото!!!Браво!

    ОтговорИзтриване