17 януари 2013 г.

Една идейка

Здравейте, мили хора,

Днес искам да ви покажа нещо бързо, но, мисля, ефектно.  Или, поне дамата, за която беше предназначено изглеждаше наистина доволна, а това ми стига :)

За мое съжаление имах твърде малко време да измисля и съответно направя нещо подходящо за човек, който има слабост към хубавите и скъпи чанти. И, като се сетих за чанти, "нещото" само си дойде.


 Направих простичка кутия, но с любими хартии и нарочно не я украсявах повече.


Исках да изглежда като "обикновена" :) подаръчна кутия, за да придам мааалко повече тежест на семплата чантичка вътре.                                  



Обичам да променям хартията и да се опитвам да "докарам" вид на нещо друго.  Тук използвах един от начините за правене на "кожа". 

Лесно, бързо и наистина мисля - ефектно. Необходима е подходяща папка за релеф (може и не такава "влечугова", а например на малки квадратчета тип "шах- матна дъска"). Използвах структурен картон с различен цвят сърцевина, но не е задължително. След като мина през папката и Биг Шота, покрих цялото парче картон с мастило за ембосинг (в случая да си призная ползвах "Perfect Medium" на Ranger, но върши същата работа), наръсих обилно с прозрачна пудра и воала. За съжаление пудрата ми свърши и не можах да докарам съвсем "лачения" вид. За по-добър ефект е хубаво да се сложат поне 3 слоя мастило и съответно пудра.

И да добавя още нещо важно. Когато променям хартия с цел после да я сгъвам и прегъвам, както в случая, първо си маркирам/биговам сгъвките и едва тогава започвам гореописания процес с папката за релеф, мастилото, пудрата и т.н.  Много по-лесно е, защото след промяната "кожата" става доста по-твърда и капризна.

Ами, това е моят опит с тази техника. Ще се радвам, ако ви е допаднало.

Поздрави и усмихнат слънчев ден! :)

7 коментара:

  1. Благодаря за урока =) А чантичката е прекрасна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря и много се радвам, че ти е харесало :)

      Изтриване
  2. Чантата е супер! Ако не бях прочела, щях да си мисля, че наистина е кожена! Голям талант се крие в теб!

    ОтговорИзтриване