2 август 2013 г.

Vintage или може би просто кутийка от спомени :)

Здравейте романтични, красиви и добри лейди-та и тук там джентълмен :),

Пак изпаднах в режим "забвение", но ето, че пак съм тук при вас днес, за да ви покажа все пак какви ги свърших, докато ме нямаше.

Както повечето от вас знаят, нямам точно определен стил, в който предпочитам да творя. А това, което днес ви показвам е моята представа за нещо като "винтидж".  Като си мисля за нещо старо асоциацията ми е дантели, камея, перли, поувехнали но прекрасни цветове, богати флорални десени... ето така. Може би съм в тотална заблуда, но все пак, това си е моето нещо :))

Направих кутйика за подарък на много мило и страхотно момиче.  Наистина се надявам да и хареса.
 Дантелата, която ползвах е ръчно правена от моята баба, която с удоволствие "работи" за мен в това отношение и вече ме е снбдила с доста "материал". :))
Знам, че в този стил кралици на цветята са розите, но на мен ми се правеше нещо друго. Друго, друго, ама какво? Ами, реших да си направя теменужки. Глеедах, чудих се, как да си ги направя? Не можах да си харесам нито един от разните уроци и подсказки, на които пападнах.
За това действах инстинктивно и с милион и една снимки на прекрасни теменужки. Един от най - старите ми шаблони за рязане е едно четирилистно цвете. И, така, с него и малко изрязване на венчелистчетата, лепилце, малко дистрес мастила и копици и се получи версията, която виждате за моя туфичка теменужки.
А самата кутийка е леека вариация на т.нар. "exploding box". В нея съм сложила няколко билетчета, като на гърба на всяко има пожелание. :)
Хартията е Graphic 45 Secret Garden, което се превърна в едно от най-любимите ми блокчета с красивите си десени. И, благодарение на кутийковото ми решение, отново успях да съхраня и двете страни на дизайнерската хартия, ура!
 А с тази кутийка се опитвам да ви вдъхновя да участвате в новото предизвикателство на Тони от TokBobok "Винтидж". Освен прекрасни награди за победителите, Тони и нейната талантлива художничка сега подаряват и един безплатен дигитален печат. Надявам се да се забавлявате от сърце и да се включите и вие :)
Ами, за сега толкова от мен. Тези дни отново ще съм тук, защото имам да ви покажа поне още едно нещо ново, да ви поканя в още едно прекрасно предизвикателство и да попълня лексикон.
Благодаря ви, че не ме забравяте въпреки сериозната ми несериозност напоследък и отново ми бяхте на гости.

Целувки и топли поздрави,
shMe :)xxx

Предизвикателства/Challenges:

CMC#26 Summer Blooms / Летни цветя

613 Avenue Create - Challenge #30 Anything Goes/Optional Twist Friendship Day

Crafts and Me Challenge #139 - Anything Goes

Whimsy Stamps Inspirations Challenge # 61 At Whimsy Stamps Challenge Theme Ribbon and Lace 

18 коментара:

  1. Без дъх съм отново, момиче, но не искам обдишване. Това е най -сладкия миг, когато нещо ти грабне сърцето, очите и усмивката и хукне да бяга. Ти пък си седиш блажено и хич и не искаш да го гониш, защото ти е едно сладко на душата. А когато ти замирише и на теменужки, изобщо друго не ти трябва, освен да се пренесеш в другото измерение и да се наслаждаваш. Целувки :*

    ОтговорИзтриване
  2. Роси толкова добре го е казала,че аз няма какво да добавя,освен тихомълком да пълня очи!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Къде се загуби, вълшебнице, липсваш на всички :-) Това, което си направила е приказно и ненормално красиво!

    ОтговорИзтриване
  4. Божееееееее това са най страхотните теменужки които съм виждала ииииииииии.............завидях съвсем благородно на притежателката.:))))Прегръдкиии::))))

    ОтговорИзтриване
  5. Ах, теменужките! И дантелата! Прекрасен подарък! Хем романтичен, хем с изненада.
    Напоследък само "прелитам" набързо през блоговете, но нямаше как да не се спра за малко при тази твоя прелест :).
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Теменужките ти са възхитителни, Шми!Приказна кутийка!

    ОтговорИзтриване
  7. Аз като пипала я и на живо мога само да потвърдя, че снимките бледнеят пред истинската красота на кутийката. Изпипана до съвършенство, нежна и романтична, със страхотни послания в нея... както само Шми си може.
    А теменужките - там няма да съм многословна, само ще кажа, че ми идеше да ги полея с вода, изглеждаха ми като истински такива...

    ОтговорИзтриване
  8. О, Петя, твоето изчезване от блог-пространството винаги е последвано от разтърсващо връщане. Направо ме изумяваш с мащабността на проектите си, за красотата и детайлността дори няма да говоря. Уж кутийка, уж винтидж, а то си е направо шедьовър - с ръчно правени теменужки, които щях да питам, откъде си намерила, с прекрасни дантели и медальони, със сложна конструкция, с тайни послания, всяко пипнато и осмислено.

    ОтговорИзтриване
  9. Както само Шми го може - прелестно, майсторски обмислено и изработено! Благодаря ти, за удоволствието да се потопя в твоя свят!

    ОтговорИзтриване
  10. От много време не ми е оставала и минута да те навестя/не само теб разбира се/,а сърцето ми така жадуваше за малко красота.Така шикозно е при теб ,че не ми се тръгва:)С нетърпение очаквам следващото ти съвършенство:)))Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Приказна красота - толкова много ми харесва и кутийката, и теменужките. Просто съм възхитена от твоята версия на винтидж стила и от уменията на баба ти да плете красиви дантели. Очевидно е, че усета към красота при теб е по наследство:-)

    ОтговорИзтриване
  12. Това е най-красивата кутийка, която някога съм виждала. И е винтидж, и е шик, и е оригинална, а теменужките са ми фаворит, както ти бях казвала и преди. Като истински са. Дантелите - разкошни. Хартиите - прелестни! Направо ми иде и аз да си купя това блокче, макар да не обичам да си купувам дизайнерски хартии. При теб всичко и винаги изглежда перфектно! Браво!!! И много благодаря, че се съгласи да си вдъхновителка при мен, за мен е чест и удоволствие.

    ОтговорИзтриване
  13. Прекрасни дами, благодаря ви за красивите и толкова мили думи, които отново имате за мен. Винаги е прекрасно да съм с вас в този красив и цветен наш свят. Топли поздрави и прегръдки за всички ви :)ххх

    ОтговорИзтриване
  14. Totally stunning creation!!!! Love the details and how it's finished on the inside as well!!!

    Thanks for joining us at 613 Avenue Create this week. Hope to see you again next week. DT Crafting Vicky

    ОтговорИзтриване
  15. Прелестна е ! Истинско произведение на изкуството :)Нямам думи..

    ОтговорИзтриване
  16. Аххх,с тази кутйка ме уцели право в сърцето! Великолепна е, а теменужките ти са повече от реалистични! За дантелата - дай Боже всекиму такава баба :)
    Нямам време да обикалям по блоговете, но тук винаги с удоволствие поспирам, за да поцъкам малко с език :)
    Прегръдки от нас!
    П.п. Не съм забравила за Предай нататък...но се успокоявам, че все пак има още малко време до края на годината хаха

    ОтговорИзтриване
  17. Ехххх, това е най-прекрасната кутийка, която съм виждала... такава красота не може да се опише с думи, а аз мога само да си охкам от възхищение :) Теменужките са просто невероятни :)
    Винаги съм смятала, че си един самороден диамант, но ти успяваш всеки път да спреш дъха ми с невероятния си талант и фантазия :):):)
    Целувчици :) Кати

    ОтговорИзтриване
  18. Не красиво,не прекрасно ами.......УАУ! ВЕЛИКОЛЕПНО!!!

    ОтговорИзтриване