2 юни 2014 г.

Уловени мигове - поне няколко при мен- хоп-блог-подскок :)ххх

Привет, креативни скакалци, :)))

Щом днес сте тук, значи има две възможности - или сте някой със зверско търпение, който ме чака сто и петдесет години да изкарам нещо ново (за което благодаря покорно и от сърце), или участвате във веселия хоп-блог-подскок "Уловени мигове".

Ако си от втората група, значи идваш от къщичката на талантливата Веси и си на точното място почти накрая. :)

Тази веселба е работа на "Двете Елши". Мен лично ме вербува Ем :))) Това трябваше ли да го казвам? :)
С две думи: Инициативата е много готина. Става дума за Скрапбукинг и всички забавни неща, свързани с това явление. За подробности вижте началния пост на подскока на блога на Елшите.
Оо, да, ще има и подаръци. Супер, а? :)

Повтарям някои от началните насоки: Вашата задача е да обиколите блоговете на всяка една от дамите в хоп-блог-подскока и докато се любувате на страхотните проекти на момичетата, да оставите коментар под всеки пост. След като оставите вашите коментари, ще се върнете в блога на Елшите (началния пост) и ще оставите един коментар под публикацията там с вашите имена и мейл за връзка. От всички участници на случаен принцип ще бъде изтеглен един победител.

Блог подскокът ще продължи до края на месец юни, а на 1-ви юли ще бъде обявен победителят. Така че, побързайте да се запишете, за да имате шанс да спечелите.  :)

Преди да си отделите минутка за моето нещичко, искам да кажа точно две и половина приказки.

Амиии, не успях да го завърша и така от началото на февруари месец насам... Срам ме е, но какво да се прави. Как започна цялата работа. Реших за 14ти февруари да изненадам мъж ми. Питам го, ей така, неглиже, какво би искал? Хич не чаках да ми отвърне, но на. Този път ме хвърли в изумлението като ми вика - ти що не ми направиш един албум, примерно? Егати, тоз пък, викам си, от къде знае за това дооооста трудно направление в нашите си неща. И от всичко най-отгоре ми вика - и гледай да не го "нафринтифлюшиш". Шах и мат. Иии, ей за това съм до етапа който ви презентирам по-долу.
Реших да участвам в подскока точно с този си протакан проект, пък току виж го довърша, ноо не изневерих на себе си и съм на етап "скеле" :)). Като реша кои точно снимки ще заложа вътре, със сигурност ще знам как точно да си направя всичките странички... Обещавам.

За сега обаче - стигнах точно до тук. И споделяйки го с вас, не мога да не отбележа още нещо важно. Когато реших, че все пак ще правя албум на мъж ми, знаех, че не може да е нещо което вече съм правила и че трябва наистина да е по така - фръц. Разтърсих се, заразглеждах и го намерих. Как се прави този албум научих от "урок", който си купих от една страхотно креативна дама Cristi от PaperHoarderDisorder. Еее, попромених си туй-онуй, за да пасне на моята си идея, като например, че използвах яка мукава за основа и т.н. Ако се заинтригувате, можете да го сторите и вие, ето тук: Paper Hoarder Disorder.
Ами, доста поговорих, дано ви стигна търпението. Ето го началото и структурата, пък след време ще ви покажа и "в какво се превръщат мечтите".
Мерси, че ме "изслушахте".

 Албумът е всъщност - албум кутия. В моя вариант основата не е плътен картон, ами направо мукава и финално е минат с лак. 


 Вътрешността е от осем страници тип "джобче". Помежду всеки две джобчета има достатъчно място, което при украсяване на всяка страница позволява достатъчно обем.
 Имам наченки за направени първа и последна странички и това ви показвам.
 Това е капакът на кутията отвътре. Сложих му едно прозрачно джобче за затъкване на разни работи.
 Ето гръбчето на първата страница джобче.
 Един ден ще се отварят всичките така - наляво-надясно, отгоре-надолу и чак да ти се завие свят... Но сега, толкоз :)

 Това картолинче излиза от джобчето на първата страничка.


 А това е последната страница.
 Не ви ли прилича всичко това на едно голямо "бяло" платно, на което ви се иска да порисувате туй онуй? :) Приемам идеи всякакви :)
 Това пък е дъното. Ей, така, и него да видите.
 И пак многомисленото лице. Любов, мъдрост, дом, семейство... Ще го завърша някой ден. Мъж ми ме успокоява - еее, споко, и така е "употребяем". Да бе. :)
Целувам ви и ви благодаря, че "доживяхте" края на тази публикация.

Поклон и бягайте при Ем сега, за да изпълните задачата.


shMe :)xxx

43 коментара:

 1. Много романтичен проект! Всяка минута работа си е заслужавала!

  ОтговорИзтриване
 2. Аз го познавам този албум от малко скеленце и виждам, че е здраво напреднал. Сигурна съм, че ще го направиш още по-прекрасно употребяем. Поздрави за красивият проект! :*

  ОтговорИзтриване
 3. Много красив албум, изработен явно с много любов и много труд и търпение! Адмирации!!!

  ОтговорИзтриване
 4. Поздравления за огромния труд и страхотния резултат!

  ОтговорИзтриване
 5. супер, харесва ми съчетанието на различни картини - птици, кулата в Париж ....
  много готино :)

  ОтговорИзтриване
 6. Много оригинално!
  Красота!!!

  ОтговорИзтриване
 7. След толкова много труд по този албум, остава да отидете на екскурзия до Париж и вдъхновението отново да те сподели да довършиш проекта си, изпълнен с много любов и спомени с половинката. Много нежно и красиво направено.

  ОтговорИзтриване
 8. Мило момиче, ти милост нямаш ли?! Всеки път щом надзърна при теб оставам безмълвна...прелестен е!

  ОтговорИзтриване
 9. Уловили сте мига по един много елегантен начин!

  ОтговорИзтриване
 10. Нещо различно, оригинално и много красиво!

  ОтговорИзтриване
 11. Леле!!! Страхотно се е получило! Да си помечтае човек!

  ОтговорИзтриване
 12. Знае какво да си поръча мъжът ти. На мен и така ми харесва албума, липсват само снимките. :)

  ОтговорИзтриване
 13. Направо се "нафринтифлюших", от кеф!!!И без снимките, пак те харесвам :)!!!

  ОтговорИзтриване
 14. Прекрасно е Шми! Както всичко твое неповторимо и неподражаемо! От къде толкова много фантазия! Но явно при теб нещата така се получават, колкото повече отлежава идеята, (като старо вино) толкова по-хубаво се получава накрая! Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 15. Царица си на намирането, осъществяването и допълването на нови идеи,Шми! Приказен подарък! Определено ще очаквам с интерес да го видя напълно завършен. :)

  ОтговорИзтриване
 16. Направо ме остави без думи. Приказно е! С нетърпение ще очаквам да го покажеш и завършен ;)

  ОтговорИзтриване
 17. Страхотна идея и изпълнение...като приказка с неочакван край. Много ми хареса албума и с нетърпение ще очаквам да го видя напълно завършен.Поздравления за огромния труд,търпение и старание, които си вложила !!! Усмихнат ден :)))

  ОтговорИзтриване
 18. Ех, Петя! Вярно ми се зави свят и думи не ми останаха! Напоследък рядко публикуваш, ама като изкараш нещо такова на бял свят и ни държи влага дълго време! Вложила си огромен труд и неизчерпаема фантазия! Как ги направи тези страници дето се отварят на всички посоки, че и в кутия ги побра!? Невероятна си и отново със зашеметяващ проект! Браво!

  ОтговорИзтриване
 19. Леле, страхотен е! Браво! Толкова много труд има по него, че те разбирам защо не е довършен, но пък според мен си свършила най-основното и наистина е хубав и в този си вид. Хартиите са толкова романтични и нежни! Много е хубав!

  ОтговорИзтриване
 20. Ехааа! Великолепен е, мила! Толкова добре изпипан и идеята за албум тип кутия много ми хареса :)

  ОтговорИзтриване
 21. Момичета, благодаря ви от сърце за прекрасните думи и насърчения. Бъдете здрави и искрено усмихнати :)ххх

  ОтговорИзтриване
 22. Мила, шМи, при теб винаги ми е уютно и приятно да наминавам. Напоследък уви, нямам време дори за моя блог, но благодарение на Ем и блог подскока видях твоя прекрасен семеен споменик! Лястовичките са прекрасна идея. Това са ми едни от любимите птички - нежни, грижовни, семейни, верни и безгрижни! Пожелавам ви да запазите тези чувства до дълбоки старини! целувам те!

  ОтговорИзтриване
 23. Леле, невероятен е! И най важното- ще събере мнооооого снимки. А кутията е перфектното допълнение!
  Поздрави, Шми

  ОтговорИзтриване
 24. Идеята за албум-кутия много ми допадна. Получава се чудесен. Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 25. Оставам без думи!!! Не зная какво да напиша, всичко би било слабо, за да изразя възхищението си! Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 26. Много оригинално направен албум, остава да видим и снимките!

  ОтговорИзтриване
 27. Шми, за мен ти си истински талант и неспиращ механизъм за идеи и вдъхновение. Наистина, като покажеш нещо и мен дълго време ме държи. Идеята с кутия албум е просто жестока, но за това трябва толкова време и търпение, че не се виждам да го правя, а толкова ми хареса. Хартиите които си използвала са толкова нежни. Поздравления от мен и чакам да го видя завършен проект :)

  ОтговорИзтриване
 28. Ами, албума си е невероятен, уникален! Страхотно изпълнение - много, много сложен ми се вижда - направо си е професионална работа! Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 29. Тези албуми-кутии отдавна ми намигат и на мен. Със сигурност ще ги тествам някой път...

  ОтговорИзтриване
 30. Страхотна идея, Шми! Паздравления - приказен е!

  ОтговорИзтриване
 31. И двете дядо попе, и двете! Хем те дебнем, хем подскачаме :) А за това нещенце, което го чакаме от сто и петдесет години...кво да кажа ПРЕ-ЛЕСТ!!! НЕ-ВЕ-РО-Я-ТНА!!! Но то това важи за всичко, до което се докоснеш! Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 32. Приказен албум и много оригинален. Поздравления и от мен!

  ОтговорИзтриване
 33. Обожавам този стил и твоето изпълнение и различен творчески подход ме карат да си го харесвам още повече! Браво за инициативата

  ОтговорИзтриване
 34. Пете, снимките са много слаб опит да предадат красотата на този проект. Ще чакам с нетърпение да го довършиш, но дори и сега го намирам за перфектен.

  ОтговорИзтриване