21 октомври 2016 г.

Албум на слънчева ливада или Ден Втори от играта на Картишок и наборсата.ком

Здравейте, мили другарчета,

Уаау! Не мога да започна по друг начин. Само ден от старта на играта на Картишок и наборсата.ком, а очите ми вече са пълни с безброй разкошни творения, които продължавате да споделяте с нас. Страхотно е! Благодаря ви!
Не знам дали ви се е случвало да разгърнете разкошното си ново блокче дизайнерски хартии и да знаете, че това ще е любов от пръв поглед, да попиете до петънце цветовата фиеста пред вас и да вдъхнете съвсем наистина аромата на цветята, които надничат нетърпеливо от всеки лист... Е, точно това ми се случи с разкошната колекция „Sunny Meadowsна IMG Vision.                                                                                            
Поради купуването на цели колекции, заради отделни 2-3 листа от тях, се бях заринала безобразно в неизползвана хартия (не, че не намери верния път към новите си стопани). Смело твърдя, че имам „трениран“ вкус за хартии. Ще рече обаче, че трудно успявам да харесам целия блок и предвид казаното по-горе (вече се научих) все по-често купувам само отделни листи, които съчетавам в проектите си.
Затова сега буквално изпаднах във възторг от простия факт, че всички 14 листа от Слънчевите Ливади ми харесаха било като дизайн, грамаж или, ако щетет - "отношение към лепилото и мастилата". И не просто харесаха, а подлудиха. А това, в конкретния случай, беше необходимият ми катализатор, защото имах само един уикенд време да направя нещо красиво за прекрасен човек. Така, пренесена  в слънчеви летни и цветни дни, извадих „природните материали“ и изпаднах в транс за повече от 22 часа с малки почивки.
Колко лесно е всичко, когато нямаш особена нужда от още няколко допълнителни сгъвки  или украса по страниците (не ме разбирайте погрешно - много обичам и добре съобразени сгъвки). Наистина е прекрасно, когато хартията ти предоставя достатъчен „материал за размисъл“ или точно този допълнителен акцент, който ти е необходим за снимката/снимките, които ще се сгушат уютно на страничките на албумчето ти.


И, понеже асоциацията ми с чисти, ароматни ливади винаги е престилката на баба или кухненската покривка на село, исках да пренеса това си усещане и в албумчето. Облякох го в плат – такъв простичък на вид, който обаче успя да придаде в точни пропорции, това което вложих в него.
За композицията на корицата – точно с нея днес искам да ви покажа, че дизайнерската хартия, освен прекрасно говореща сама за себе си по страниците на албума, може съвсем дискретно да надникне и от корицата, без задължително цялата корица да е облечена в хартия. Няколко отделни парченца от блокчето, малко гесо, паста за релеф и подходящи елементи за завършване на композицията и имате мини бижу с голям ефект за околните. ;)

Съжалявам, че не можах да ви покажа как изглежда с наредените снимки в него. За тях използвах дискретни прозрачни фотоъгълчета, които не само, че задържат прекрасно снимката, но и по никакъв начин не се натрапват на страницата, а оставят диалога между дизайнерската хартия и снимката да си тече свободно J.
С ръка на сърце - това блокче вече официално е в личния ми топ 10 и отново ще работя с него с удоволствие.
https://naborsata.com/product/15613/Komplekt_dizaynerski_kartoni_30x30cm_14_lista_190gr_-_Sunny_Meadows_Collection.html

Нали знаете, че имате време до 27 октомври 2016 г. , за да се снабдите с това уникално блокче и да ми покажете вашето виждане за него? :) Или, може би, вече сте го сторили? Покажете ми! Кой знае, може пък наградата да си седи кротко и да чака точно теб? :)

Очаквам ви точно тук в играта на Картишок и НаБорсата.ком:

http://www.kartishok.com/2016/10/blog-post_20.html


С обич,
shMe от Картишоците

2 коментара:

  1. Ех, Шми, няма те няма те и току се появиш с някой зашеметяващ проект! Страхотен албум!

    ОтговорИзтриване