29 април 2015 г.

А совите са си точно това, което са - прекрасни :)

Хелоу, мили мои арт-сектанти,

Днес облъчването ми е свързано с нещо изключително приятно за мен и целия ни отбор Картишоци, а именно стартирането на новия ни блог за предизвикателства микс медия Kartishok Mix Media Challenges. Датата на старта не е случайна. Този нов рожден ден съвпада с един друг, а именно този на Кат, нашия много много обичан почетен член на екипа. :) ЧРД, Кат!

А това е моят принос вдъхновение, за който ще ви разкажа малко повече по-долу.

Предизвикателствата ще са месечни за сега, като освен че искаме да следвате темата с нещо ново изработено от вас с нацапани с боички ръчички и блеснали очички, ви молим да оставите поне един коментар на друг участник в предизвикателството. Искаме да създадем една топла, приятелска общност и да се забавляваме заедно. А за награда, оо, наградите ги има и са превъзходни, и невероятно изкусителни. Иии като съм на тази сладка тема, ви представям и най-първата ни тема, най-първата награда, предоставена ни от най-първия ни прекрасен спонсор в най-първото ни предизвикателство.

Както написах и в Kartishok MM Challenges, съвсем сигурна съм, че сте се досетили за първата ни тема или поне сте подозирали.
"БУХАЛИ"
Е, може да се правите на изненадани, ако искате, но запретнете ръкави, извадете гесото, спрейовете, акрилните боички и джелатосите и заповядайте, защото голямата наградата, предоставена ни от Бо (Боряна Димитрова) и разкошното и бутиково магазинче "Крафт Нещица", което е оазис за готини микс медия продукти, както и стимулиращата допълнителна награда наистина са супер. Убедете се сами:

Моето вдъхновяващо "произведение" е мини арт-журнал и понеже е правен с много двойнствена цел, имам да кажа няколко неща на Кат. :)

За да си го носиш в чантата навсякъде с теб, не е украсен богато.
За да си използваш дистресите, джелатосите, боите, моливите и пастите, съдържа три различни вида повърхности-платна, включително акварелна хартия черупка от яйце с две повърхности, хартия за графики и канава.
За да се изненадаш веднъж - два пъти, три пъти, на няколко места ще откриеш зададена тема, по която да работиш.
За да го направиш напълно твой, дори разделителите не са "обработени", а чакат теб.
Мога да продължа до без край, честно, но, Кат, схвана идеята, нали? :))

Ето още няколко фотоса, за доизясняване.

 Важна подробност, поради особеностите на бъдещия си притежател, е че мини арт журналът е направен от "остатъци" и от коша с "проби и тук таме грешки". Това беше личното ми предизвикателство и почти се получи. Така например кориците са "неуспешните" части от един друг проект, който още не съм ви показала, но ето че си намериха мястото. От външната страна са направени с лепящ текстилен лист, а от вътре си поиграх с тишу, печати, напукваща боя и малко мулти медиум.


 Перфорацията на страничките на едно място ми избяга, но няма да се тръшкам, не е болка за умиране.
А пък лайт мотивът ми с бухалчето е на фон, направен на скрап парче канава, с прекрасните нови микс медия печати на Мигито Петрова, два разкошни цвята Archival Ink - Aquamarine и Rose Madder, няколко цвята джелатоси и спрей вода с малко глицерин. Сладките печати са от този комплект на Whimsy Stamps.
 Ии понеже е за подарък има своите посвещения на корицата и от вътрешната страна, както видяхте по-горе, като е в собствена торбичка, както пътуват почти всичките ми "работи".

 Наздраве на всички по случай рождените дни и ще ви очаквам в новото предизвикателство!

Целувки,
shMe :)xxx

5 коментара:

 1. Еххх..., Петя! Много завиждам на Кат....ама много!!! Прекрасен мини арт журнал си сътворила, а идеята за теми и изненадки в него е страхотна. И това с "неуспешни" елементи от стари проекти и остатъци.....Както винаги, оригинална в идеите и уникална в изработването! Браво на теб!

  ОтговорИзтриване
 2. Пете отворих публикацията със стиснати палци и мърморейки си - дано да е за мен, дано да е за мен! и ето сбъдна ми се желанието (сигурно помогна и една от четирилистните детелини, които получих днес). Нямам търпение да го подържа в ръцете си и разлистя.Сигурна съм, че е уникално добър, както всичко, което правиш.

  ОтговорИзтриване
 3. И аз завидях безкрайно много на Кат! ;) :)))
  То бива, бива, ама... как пък такива красоти невероятни се създават от нищото не мога да си представя! Уникално е, шМи! <3

  ОтговорИзтриване
 4. Уау, ама си е точно като за Кат! Много, много готин! Кат, да си го ползваш с мерак!

  ОтговорИзтриване
 5. Страхотен, свеж и цветен, точно като притежателката си! :)

  ОтговорИзтриване