22 февруари 2013 г.

Цветно споделяне-Sharing some color

Привет, работливки,

Днес съм тук с нещо за споделяне.  Знам, че много от вас обичат своите средства за оцветяване били те копик, про или спектрум ноар, дистрес, или други акварелни маркери, или моливи. Лично на мен винаги ми доставя удоволствие да откривам нови комбинации от цветове. Толкова са много, че и аз започнах да си ги "записвам".

По принцип имам скромна колекцийка от стотина и няколко копик маркери, две гами спектрум ноар, няколко промаркери, пълния комплект дистрес маркери, не знам колко дистрес мастила и много моливи на различни марки, както и приличен брой акрилни боички. Спокойно мога да кажа, че си ги обичам до едно и в зависимост от момента и нещото, което правя, си ги ползвам всичките.

 За копик маркерите, с които е свързан днешният пост, няма да разтягам много, защото пре-достатъчно е казано при Goldie в Картичкофурииския форум и  Двете Елши например. В България именно Двете Елши предлагат гамата на Copic Ciao.
Друг магазин, който обаче предлага Copic Original (по-голяма брой цветове, най-голяма вместимост на мастило, но и твърд тънък писец вместо четка, както е при Ciao i Sketch гамите), мастила, мултилайнъри и допълнителни аксесоари е Art Service.  Признавам си, не съм пазарувала от тях, просто знам какво предлагат. :)
Иначе обичам да си купувам Copic Sketch маркери от The Craft Barn, при които в момента до 26.02 има промоция с безплатна доставка и до България при покупка над 30 паунда.

Тази вечер ви показвам моите любими комбинации копик маркери. Снимките не са никак перфектни, но мисля, че най-важното се вижда.

 

 



 
Използвала съм любезно предоставените от Whimsy Doodles чартове, които имат друго предназначение по принцип, но на мен ми свършиха чудесна работа за това. :) Част от моите комбинации са класичкески, част са харесани из нета, а имам и някои авторски изпълнения. :)
 
Сигурно ще забележите, че много комбинации съдържат по няколко цвята, както и че други са своеобразно продължение или вариация на предходна комбинация. Това им е хубавото на алкохолните маркери - махаш или прибавяш дори един цвят и имаш ново излъчване.
 
Моля, имайте предвид, че не съм оцветявала, а просто съм нанасяла цветовете, колкото да се види комбинацията. :)
 
Каня всички вас, цветни феички, да споделите на вашите блогове или странички и вашите любими цветове - без значение дали са копик, спектрум, про и т.н.
 
Поне на мен би ми било интересно, ако си направим една голяма и шарена обща колекция.
 
По-натам ще ви разкажа и за дистрес маркерите и техните чудеса.
 
Надявам се и ще се радвам, ако ви е било полезно и интересно.
 
Поздрави :)ххх
 
 
 

15 коментара:

  1. Супер - това е сериозен труд и много интересно професионално проучване, понеже си дала подходящи комбинации, по които човек може да започне да си прави комплекти - много по-ясно е така. Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Танче. Хайде, включи се на свой ред и ти. Много ще се радвам :)ххх

      Изтриване
    2. Аз за съжаление имам нещо като "сбиротак" от маркери - около 30-35 копика, 2 гами спектрум и около 50 промаркера и 30 флексмаркера. Оцветяването ми е леко хаотично и понякога в една картинка използвам различните марки, оцветявам различни части с различни маркери или пък понякога ги смесвам.
      Но с удоволствие ще ползвам твоето проучване, ако се наканя да си продължа колекцията от копици ;)))

      Изтриване
    3. Прекрасно. Аз също имам няколко микснати комбинации от различните марки маркери и моливи, които също събирам и ще покажа. Това, което съм ви показала са готови и изпитани модели или такива, които вече са "открити". Но, когато правиш картинка, никога не се знае какво точно ще ти се прииска да и сложиш в екстра и точно така се раждат цветните чудеса. Това ми е идеята, ако при личните ни "експерименти" попаднем на находка - да я записваме и споделим. А оцветяването ти, точно защото е винаги толкова различно, е уникално и интересно :)ххх

      Изтриване
  2. Аз съм много доволна от това което ни даваш като инфо,понеже нямам никакъв опит .Оцветявам с малко акварелни моливи и затова избягвам да правя картички с картинки.Не съм предприела да си купувам защото не знам откъде да започна,но ето че ми подаваш ръка с тази си публикация:)Благодаря ти от сърце!

    ОтговорИзтриване
  3. shMe с какъв комплект ми препоръчваш да започна от гореспоменатата страничка на The Craft Barn -36br да кажем.???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че споделеното от мен е полезно. Много са примамливи комплектите, но трябва да имаш предвид нещо. Не всички цветове от една гама, които се съдържат в тях, предоставят най-добрите комбинации за блендване. Т.е. освен комплекта ще трябва и да си донакупиш допълнителни цветове, за да можеш да имаш по-добър резултат. Веднага давам пример, ако вземеш Copic Ciao set: 36A, в който се съдържат Е00 и Е21, не че е задължително, но за да допълниш комбинацията ти трябва поне още един цвят - Е000 (за по-светла кожа) или Е11 (за по-тъмна кожа). Надявам се да се разбира какво искам да кажа. От моя личен опит съветът ми е да започнеш да си правиш собствена колекция от отделни бройки, която постепенно да надграждаш. Така не рискуваш да се набълбукаш с цветове, които не ти допадат и няма да използваш, но са били в комплекта. Успех и се забавлявай много! :)ххх

      Изтриване
    2. Все пак трябва отнякъде да се започне...Благодаря ти за съвета:)

      Изтриване
  4. Благодаря ти за интересната публикация,която ми допълни удоволствието със сутрешното кафе.Много полезна информация .И аз имам различни видове маркери ,но в процеса на оцветяване ,толкова много променям,от това да търся точно желания цвят ,че накрая се чудя някой маркер ,къде точно съм го ползвала .Ще се опитам и аз да запълня няколко главички...и ще споделя.Благодаря ти за споделянето и на свободните печатчета,свалих си няколко.
    Щях да забравя ...с нетърпение ще чакам публикацията за дистрес маркерите,много им съм се чудила и за това ще ми е много полезно да видя твоите впечатления.
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ади, много се радвам, че сутринта съм ти правила компания. :) Ще е прекрасно да се включиш и ти с твоя завиден опит. Благодаря, на свой ред :)ххх

      Изтриване
  5. Много хубава и полезна публикация! Поздравиления :)Публкацията за дистрес маркерите и за мен би била много интересна :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Мила. Радвам се много, че споделеното ти е харесало. Аз продължвам да се надявам и за присъединяването на други цветолюбци (това е подканка:)
      Дистрес маркерите се надявам скоро да мога подобаващо да опиша, защото играта с тях е различна от тази с алкохолните маркери, но също така безкрайно весела :)ххх

      Изтриване
  6. Ехааа, колко много комбинации :-) Аз съм много скучна по отношение на коси, ползвам си 3-4 комбинации и това е :-D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хаха, ама какъв съм фризьор, а? :) Хайде Спектрумите да не се излагат, а да вземат и те да покажат многото красота, скрита и в тяхното комбиниране :)ххх

      Изтриване
  7. шМи, сега се сещам че ни беше обещала да разкажеш за дистрес маркерите - моляяяяя те да го направиш. Аз нещо изведнъж си наумих да си ги купувам и прееди да съм фалирала е добре да разбера има ли смисъл такава покупка???

    ОтговорИзтриване