4 април 2013 г.

Честит Рожден Ден на теб - А Happy Birthday to You! :)

Здравейте лястовички, щъркелчета, пролетни цветя,

С толкова емоции, игри, приключения, тайни и загадки не е лесно, ама хич. За сметка на това е толкова хубаво и вдъхновяващо.

Днес най-после смогвам да поздравя една изключителна дама, за творчеството на която е трудно да се подберат само няколко думи, които да изразят цялата му сила и въздействие. Цветовете и са толкова живи, ярки и запомнящи се, че няма как да я объркате.

Честита блогодишнина, Кали, а и сега ще кажа и Честит Рожден Ден на теб! Вече ти пожелах от все сърце с думи, а сега ще ти пожелая и с картичка. Опитах се да е такава - цветна и многосъдържателна като тебе, за да ти донесе поне част от хилядите преживявания, които всяко твое творение носи на мен.

Самата картичка отиде при малката дъщеричка на една от двете ми най - стари и добри приятелки, която стана на една годинка. Исках да е нещо специално и усмихнато като малката Даная и прекрасната и мама.

Комбинацията между безкрайното вдъхновение от Кали и усмивките на малката принцеса Дани в крайна сметка роди това след една дълга безсънна нощ. :)


Та, има бол - дантели, панделки, цветя, талисманчета (поне 3), перли (тях си ги обичам най-много), тегели, бордъри, блещулки и гланцове, и шарено - бая. :)
За картинката искам да ви разкажа специално. Само тя не е нова. Това всъщност е едно от първите ми при това изцяло завършени "проби" с алкохолни маркери от преди година и малко, надлежно извадена от папката ми за упражнения. А тя е пълна с над сто започнати и почти всички недовършени проби и експерименти. Реших да използвам точно тази картинка, за да покажа на една добра приятелка, как оцветяването не бива да е притеснение, а удоволствие. До пробите ми с копиците бях оцветявала само с моливи и акварели и в тази картинка това безкрайно си личи. Сега виждам собствените си милион и една грешки в чернокосото съкровище на Mo Manning, но си я обичам също толкова много, както бих я обичала, ако я бях правила сега с малко повече цветове и "рафинирана" техника. Тогава имах всичко на всичко 18 маркера и картинката е правена с тях. Светлосенките по рокличката са дело на миксиране на червено и кафяво, а не последователни и съответстващи си червени нюанси - тогава имах само два. Сивото е едно сиво и лилаво и т.н. ... Та, изводът ми е - да се забавляваме с цветовете винаги. С времето всяка от нас става все по-добра и си изгражда свой си стил на оцветяване. Разбира се, че трябва да искаме и да се стремим да стават все по-хубави картинките ни, но нека процесът да не ни носи досада и притеснение как другите ще погледнат работата ни, ами да им се радваме такива, каквито станат сега, пък следващите ще са съвсееем други. :)



И след несъвършената ми, но обичана картинка, две думички за букетчето. Аранжирах си го с  микс от готови, но и няколко домашно приготвени китки и шума, така че да се заиграва с другото букетче.
Другото май е ясна работа.


Ще използвам тази публикация, за да ви покажа и моите първи "редовни" (разбирайте в точни размери и изисквания за лице и гръб;) ) АТС-та, които направих по някое време миналата седмица.

И те не станаха съвършени, както си ги бях намислила, разбира се :). Но за това най-вече е виновна липсата ми на фини бяла и безцветна ембосинг пудри. Ако имах, със сигурност повече щях да се доближа до началните си представи за нещата. Казвате да спирам да дърдоря и да ги показвам най-накрая тия АТС-та. Добре, де, ето ги :)


Вдъхновени са от любовта на Ем, Деси (Иволина) и Кати към дистрес мастилата и/или ембосинга иии, понеже те са главинте виновнички въобще да се захвана да правя "истински" АТСта моята серия първа е посветена на тях. :)))


За основа си избрах малко по-интересен материал - борд за рисуване с маслени бои. Хареса ми доста и май ще го ползвам пак за такива визитки, но и други интересни работи. Дистрес мастилата и маркерите си го харесаха определено. :)


И накрая  за гръбчетата. Ами от доволна, пре-доволна съм, че открих един прекрасен дизайнер - Nicecrane. Неговата представа за гръбчета, чудесно покри това, което исках и аз. Тъкмо се чудех как сама да си ги направя и попаднах на него. Благодаря от сърце, разкошни са, поне за мен :).

Благодаря много, че ме посетихте отново. Надявам се настроението ви да е ведро и усмихнато, както се чувствам днес и аз. До съвсем скоро!

Топли поздрави,
shMe


Предизвикателства/Challenges

ЧРД, Кали! - "Червенокоска ви предизвиква..."

Имам си талисманче (висулка, де) и за това идвам и при вас, прекрасни дами, в  CCH #142 - Add a charm

Mo'sDigital Challenge #179 - Fabric + Mo Image

Crafts and Me Challenge 127 - SPRING FLOWERS

Papertake Weekly Challenge: Anything Goes

613 Avenue Create: Challenge #13 Anything Goes with Flowers

Whimsy Stamps Inspirations Challenge # 57 Stitch It Real or Faux

33 коментара:

  1. Картичката за Кали е страхотно подбрана като за нея - цветя и пак цветя, много пъстра и весела, а колкото до момиченцето - макар и да съм виждала снимки на Кали, аз винаги си я представям така, като малка усмихната госпожица пръскаща радост и пърхаща с рокличката си.
    А колкото до слънчогледите АТС, чаках ги с нетърпение, и явно е имало защо!Особено големия, прелестен е, толкова истински и разкошен.Направо ми иде да се пресегна и да изчопля малко семчици.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз бях в дилема да си призная, защото знам колко Кали обича и феи, и елегантни или експресивни лица. Но пък, както ти казваш, и на мен ми е по-скоро в представите като раздаваща цветове и добро настроение голяма усмивка.
      Много се радвам, че слънчогледите ти харесаха - аз си признавам честно, че от тази серия точно големия си го харесвам най-много. Другите просто ме е яд, че не станаха с тези едри пудри, амааа карай - нали са си мои издънки :), каквито такива. Благодаря ти за хубавите думички :)ххх

      Изтриване
    2. шМи, събра ли пъзела? Че имам нова думичка за теб - СЪБИРАМ

      Изтриване
  2. Картичката за Кали е самата пролетна прелест! Лъха на цветя и слънце :)
    Какво да ти кажа за АТС-тата?! Приказни, просто приказни! Толкова ми харесаха как са се получили! Наистина с борда за основа са перфектни! А тия гръбчета не знам от къде си ги набарала (сега ще разгледам тая галерия), жестоки са! Направо се влюбих! И наистина много ти подхождат :))))

    Мерси, че се включи в Щурите предизвикателства :)

    Гуш
    Ем

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много тенк ю, Ем. Радвам се, че са ти харесали картичката и АТС-идейките ми. А галерията на дизайнера особено много си заслужава да се разгледа, защото има чудесни, ама наистина чудесни неща. Има магазин, но има и секция "Freebies", която е пълна с разкошотии. :)ххх

      Изтриване
  3. Ох,каква е сладурка! Много ми харесва и момиченцето и цялата картичка! А да ти кажа от кога съм замислила да направя картичка с букетче като твоето, но все не намирам повод!
    А колкото до оцветяването с маркери и аз искам да кажа както теб, че това си е невероятно удоволствие, независимо колко добре се справя човек.
    Благодаря ти и за милите думи и за това, че се включи в моето предизвикателсвто!
    Прегръдки!
    Кали

    П.П. И АТС-тата са страхотни. Обичам слънчогледи !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Безкрайно се радвам, че ти е харесала картичката. С нетърпение ще чакам и твоето букетче :). Слънчогледите са моето цвете, сигурно защото съм родена през лятото и всичко слънчево го чувствам близко и скъпо :). Благодаря ти от сърце за хубавия коментар и за червеното пликче :)ххх

      Изтриване
  4. Страхотна, цветна и слънчева картичка с разкошен букет! Сладурката е оцветена страхотно и изобщо не личи, че е подготвена преди време, а и напоследък взе да ми харесва оцветяването с различни цветове, за да се постигне добра светлосянка!:)
    АТС-тата са прекрасни, и аз много обичам слънчогледи ;):)! А гръбчетата им - супер, че си намерила такава оригинална идея! Прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сладки думи пак си приготвила за мен, мила Бо. Знам аз, че магии правиш и ти на твоите картинки, че да изглеждат толкова живи :). Вижте го наистина този дизайнер, аз си харесах доста неща при него :)ххх

      Изтриване
  5. А ми, шМи, и аз се научих да не подхождам лекомислено към Авантюри и Тайни... ;) Толкова забавни и вълшебни, но понякога може да са толкова завладяващи, че за друго не можеш да мислиш! :)))) <3
    Картичката за Кали е страхотна - по детски чаровна и закачлива! <3 Да стиска здраво букетчето тази сладурана, че ей сега ѝ го свих! :P И тези ярки цветове са удар в десетката - наистина най-подходящи за Кали, толкова нейни! :) Справила си се перфектно!
    АТС-тата са великолепни! <3 Слънчогледите много ти отиват и са много подходящи за твоята "визитка", защото наистина заразяваш със слънчевата си усмивка! :))))) ХОХОХО

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хей, сладка Пчеличке, как палаво се закачаш само :). Благодаря ти силно за отново милите ти думи. И да знаеш - ще си получиш пакетчето, щеш не щеш :)ххх

      Изтриване
  6. Е много красоти, много нещо.... Картичката е супер сладурска, за ATC- тата- обожавам слънчогледи. Винаги, когато купувам букет се оглеждам да не би някой слънчоглед да ми маха тайничко и аз да не го видя :)))))) Другите коментари са излишни, защото всичко говори само за себе - ТаланТ. Чудесни са, мила :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, Роси, Роси, как да не ги харесва човек слънчогледите - уж простички и не толкова луксозни, а такава заразяваща сила се крие в тях. Много благодаря, ама пак много големи хвалби, пускай ми по-малки, че така много ще се надуя :)ххх

      Изтриване
  7. При теб красотата винги е на гости! Не знам откъде черпиш вдъхновение, но явно е непресъхващ кладенец! Дано си остане все такъв и все нови и интересни неща да и подшушва от загадъчните си и потайни води! АТС-ките са страхотни! Някой ден искам и на мен да ми направиш...когато си заслужа една:).
    В оцветяването съм нова. Все не ми се получаваше...до вчера! Най-после нправих нещо, което си харесах! Толкова е завладващо и мистично да оцветиш сполучливо някоя картинка! Чувствам се като художник, макар да съзнавам, че главната заслуга има друг автор. Та в тоя ред на мисли, съгласна съм, че оцветяването трябва да носи удоволствие. Може да си има кусури, но следващия път ще ги изгладя:).
    Усмувки и гуш от мен! До събота!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много красиви думи ми подаряваш пак, Тони. Благодаря ти от сърце. Пожелавам ти много часове приятни забавления с оцветяването :) ххх

      Изтриване
  8. Great, colorful and sunny card with a lovely bouquet! Your coloring is awesome and the image just plain adorable. Thanks for stopping by our neighborhood and playing with us at 613 Avenue Create.

    Lesia
    DT Member
    www.memascrafts.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  9. :) Ех, че е весела, цветна, пролетна! Букетчето е толкова свежо! АТС-тата ти са страхотни! Повърхността, която си използвала ми харесва много! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце, Маги, а днес и двойно - много изненади и мили думи. Пробвай с борда - много е благодатен за различни неща :)ххх

      Изтриване
  10. Здравей, приятелче, ей неуморна си ;-)прекрасни неща си ситворила, Картичката е страхотна, много весела,пъстра и е идеална за Кали.А за АТC нямам думи. Пу едно за и мен :-)) Хайде да утре нямам търпение вече да се видим. Гуш

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напротив, Ани. Уморена съм, иначе да видиш ти, ако имах сили да наготвя всички идеи дето ми жужат в главата. Щеше да ви втръсне от мен :) Сега се държа прилично даже :) Благодаря ти много за милите думи. Като направя по-изискани АТСта ще ви подаря на всички. Тези бяха пробната работа :)ххх

      Изтриване
  11. Слънчева картичка, слънчеви АТС. Много ме впечатли дантелката с пеперудки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце, мила Вили. Точно перфорираните пеперудки и подпъхнатата дантелка са и моят любим елемент от картичката. Благодаря ти силно за великолепната ти изненада :)ххх

      Изтриване
  12. Ех,че свежичка и весела картичка си сътворила с толкова пъстро настроение!:)Един истински пролетен разкош:) Много ми харесва тази сладуранка и всичко около нея-цветенцата,букетчето,пеперудите-всичко е просто прелестно-пипнато до най-малкия детайл:)Браво!!!:)ХХХ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Забравих да кажа...Атц-тките са супер!!!:)ххх

      Изтриване
    2. Много ти благодаря, радвам се, че са ти харесали :)ххх

      Изтриване
  13. Such a cute, fun and bright card! Love how you coloured the dress.
    Thank you so much for joining us at Mo's Digital Pencil!

    Hugs, Anja

    ОтговорИзтриване
  14. So many great cards! Thank you for joining the challenge at Papertake Weekly :)

    ОтговорИзтриване
  15. Разкошна картичка! Много пъстра и красива! Много сладка кукличка и прекрасен пъстър летен букет.
    АТС-тата ти са направо вълшебни. Чувствам се поласкана да бъда един от хората, които са те вдъхновили да започнеш да правиш АТС. Сега остава да те зарибя за колекционирането им.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хей, привет, Деска. Много благодаря за милите думи. А за АТС-тата, си е така. :)
      Както казах по-назад супер много завиждам на голямата колекция, която обикаля у нас и навън, за да стигне накрая при Ем. А съм сигурна, че и твоите хич не са малко, като знам колко отдавна ги обичаш тез малки бижута. А пък аз вече си имам 3 прекрасни АТС от 3 разкошни творци. Така, че май май, съм направо на път към зарибяване. :)ххх

      Изтриване
    2. Ела ми на гости
      http://ivolina-mycrafts.blogspot.com/2013/04/blog-post.html

      Изтриване